Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Borowikowy pasztet

Składniki:

  • 10 dag suszonych borowików
  • kostka bulionu grzybowego
  •  200 ml śmietany
  • 10 dag masła
  • 2 cebule
  • 3 bułki
  • 5 jaj
  • 2 łyżki pszennej mąki razowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 kieliszek miodu pitnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Grzyby zalać niewielką ilością wody i odstawić na noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wozie w której się moczyły.
Wówczas je odcedzić a do wywaru wrzucić kostkę bulionową.
Dokładnie wymieszać aby się rozpuściła po czym namoczyć w nim bułkę.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać do niej pokrojone grzyby.
Całość wymieszać i wrzucić jeszcze odciśnięte  z nadmiaru płynu bułki.
Trzymać jeszcze chwilę na ogniu po czym dodać żółtka, mąkę, śmietanę oraz majeranek.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miodem.
Na sam koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przełożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *