Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świeże grzyby duszone w śmietanie

 

Składniki:

 

  • ½ kg świeżych grzybów
  • 1 cebula
  • 1/3 szkl śmietany
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać grzyby pokrojone na mniejsze kawałki.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut.
W trakcie duszenia gdy grzyby puszczą sok wrzucić jeszcze kostkę bulionową.
Gdy grzyby będą miękkie zdając pokrywkę i wlać śmietanę.
Całość wymieszać i gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *