Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczek wieprzowy z fasolą

Składniki:

  • 150 g boczku
  • 200 g gotowanej kiełbasy
  • 500 g fasoli
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki tłuszczu
  • łyżka mąki
  • cukier
  • pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Boczek zalać małą ilością wody i ugotować.
    W między czasie namoczona fasolę również ugotować.
    Następnie cebulę pokroić w krążki, które podsmażyć, wówczas dodać do niej mąkę.
    Całość dokładnie  wymieszać i rozprowadzić wywarem z boczku.
    Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy a na koniec fasolkę.
    Całość dokładnie wymieszać. Ugotowany boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę i połączyć z fasolą.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *