Boczek Ilony
Boczek Ilony4.53 out of 5 based on 431 voters.
Składniki:
- boczek 1-2 kg
- majeranek 3 łyżki
- czosnek 2 ząbki
- pieprz
- sól
- cebula 1/2 sztuki
- woda
Sposób przyrządzenia:
Boczek należy natrzeć pokrojonymi w połówki ząbkami czosnku ze
wszystkich stron i oprószyć solą oraz pieprzem. Ułożyć w naczyniu
żaroodpornym. Posypać z wierzchu majerankiem. Cebulę należy pokroić w
plasterki i ułożyć na boczku, lekko podlewając go wodą. Piec w
piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1,5 godziny.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Boczek
- Opublikowano: środa, 06, styczeń 2010 07:06
- albertos