Bita śmietana z bakaliami
Bita śmietana z bakaliami4.62 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 1 szklanka śmietany kremówki
- 2-3 torebki cukru waniliowego
- kostka lodu
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów
- 2-3 łyżki startej czekolady
Sposób przyrządzenia:
Śmietanę postawić do lodówki i schłodzić, wylać do miseczki , dodać kostkę lodu i powoli ubijać, wprowadzając jak najwięcej powietrza. Gdy śmietana zacznie się odrywać od trzepaczki wyjąć kostkę lodu i dodać cukier waniliowy. Delikatnie wymieszać już nie ubijać. Przełożyć do małych miseczek. Udekorować startą czekoladą, rodzynkami, orzeszkami i ciastkiem biszkoptowym.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: niedziela, 12, czerwiec 2011 22:47
- Iwona Podgórna