Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bita śmietana z bakaliami

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2-3 torebki cukru waniliowego
  • kostka lodu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • 2-3 łyżki startej czekolady

    Sposób przyrządzenia:
    Śmietanę postawić do lodówki i schłodzić, wylać do miseczki , dodać kostkę lodu i powoli ubijać, wprowadzając jak najwięcej powietrza. Gdy śmietana zacznie się odrywać od trzepaczki wyjąć kostkę lodu i dodać cukier waniliowy. Delikatnie wymieszać już nie ubijać. Przełożyć do małych miseczek. Udekorować startą czekoladą, rodzynkami, orzeszkami i ciastkiem biszkoptowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *