Bigos z patisona
Bigos z patisona4.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ szklanki bulionu drobiowego
- 2 patisony
- 30 dkg kiełbasy
- 2 średnie cebule
- ½ kostki margaryny
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Patisony umyć, podzielić na kawałki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka, dodać bulion drobiowy, oraz obraną cebulę pokrojoną razem z kiełbasą w kostkę, podsmażyć na margarynie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 35 minut, pod koniec gotowania dodać śmietanę wymieszaną z mąką i jeszcze gotować przez minutę.
- Szczegóły
- Kategoria: Półmięsne
- Opublikowano: czwartek, 23, luty 2012 11:59
- Henryk Wypasek