Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos z patisona

Składniki:

  • ½ szklanki bulionu drobiowego
  • 2 patisony
  • 30 dkg kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • ½ kostki margaryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przyrządzenia:
Patisony umyć, podzielić na kawałki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka, dodać bulion drobiowy, oraz obraną cebulę pokrojoną razem z kiełbasą w kostkę, podsmażyć na margarynie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 35 minut, pod koniec gotowania dodać śmietanę wymieszaną z mąką i jeszcze gotować przez minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *