Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa w piwie

Składniki:

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
  • 2 cebule
  • ½ l jasnego piwa
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier


Sposób wykonania:
Kiełbasę wrzucić do rondla i zalać piwem oraz taką samą ilością wody.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie kiełbasę wyjąć a sod duszenia przecedzić.
Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mąkę i dodać ja do sosu.
Doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem oraz cukrem.
Kiełbasę  polać sosem przed podaniem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *