Biała fasolka z tartą bułką Iwony
Biała fasolka z tartą bułką Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- ½ kg białej fasolki
- szklanka przegotowanego mleka
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki tartej bułki
- ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę opłukać namoczyć w letniej przegotowanej wodzie i odstawić na kilka godzin, w tej samej wodzie ugotować z dodatkiem mleka, obraną i posiekaną cebulą i solą. Tartą bułkę zrumienić i dodać masło i stopić. Miękką fasolkę odcedzić, polać tłuszczem z tartą bułką, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z ulubioną warzywną surówką.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: środa, 10, sierpień 2011 12:55
- Iwona Podgórna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak