Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała fasolka z tartą bułką Iwony

Składniki:

  • ½ kg białej fasolki
  • szklanka przegotowanego mleka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Fasolkę  opłukać namoczyć w letniej przegotowanej wodzie i odstawić na kilka godzin, w tej samej wodzie ugotować z dodatkiem mleka, obraną  i posiekaną cebulą  i solą. Tartą bułkę zrumienić i dodać masło i stopić. Miękką fasolkę odcedzić, polać tłuszczem  z tartą bułką, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z ulubioną warzywną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *