Barszczyk czerwony Marzeny
Barszczyk czerwony Marzeny 4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
-
• kilogram buraków czerwonych
• suszone grzybki
• duża cebula
• włoszczyzna
• ziele angielskie
• liść laurowy
• sól
• pieprz
Sposób przygotowania
Do garnka wlać wodę. Posolić. Wrzucić grzyby i ugotować. Wyjąć je z garnka. Na tym wywarze również ugotować włoszczyznę. Oddzielnie ugotować także buraki czerwone pokrojone w ćwiartki. Wyłowić buraki wrzucić ze wszystkim do wywaru. dorzucić liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zagotować. Podawać z uszkami, do pierogów lub krokietów.
Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 15:46
- m258
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa