Barszczyk czerwony
Barszczyk czerwony3.96 out of 5 based on 408 voters.
Składniki
• 1 i 1/2 kg buraków
• 4-5 suszonych grzybów
• pęczek włoszczyzny
• sok z cytryny
• sól
• pieprz
Sposób wykonania
Grzyby namoczyć, a potem ugotować, wyjąć z garnka. Na tym samym wywarze ugotować włoszczyznę, poczekać aż wystygnie i wyjąć ją.. W innym garnku ugotować pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedzić. Połączyć wywary i przyprawić solą i pieprzem.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: czwartek, 28, kwiecień 2005 00:00
- Mudzia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa