Barszcz z botwiną
Barszcz z botwiną4.11 out of 5 based on 9 voters.
Składniki:
- 1 szkl mąki żytniej
- pęczek młodych buraków z botwiną
- ½ szkl śmietany
- 2 jaja
- łyżka posiekanego koperku
- łyżka szczypiorku
- sól
Sposób wykonania:
Mąkę zalać ciepłą wodą i odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni.
Po tym czasie obrane buraki ugotować, pod koniec gotowania dodając przecedzony kwas żytni.
Następnie zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.
Doprowadzić do wrzenia.
Przed podaniem do każdej porcji dodać połówki jajek ugotowanych na twardo.
Posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: poniedziałek, 08, kwiecień 2013 06:01
- Edward Wojtysiak
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa