Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz podhalański

Składniki:

  • 1 l wody
  • 10-15 dag boczku wędzonego
  • 10 dag kiełbasy
  • 150 ml śmietany
  • 3 dag mąki
  • 800 ml kefiru lub zsiadłego mleka
  • 1-2 jajka ugotowane ma twardo
  • 5 dag chrzanu (tartego)
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Boczek umyć, zalać wodą, ugotować, wyjąć, przestudzić i pokrajać w kostkę razem z kiełbasą obrana z osłonki. Wywar z boczku połączyć ze śmietaną wymieszana z mąką, chwilę pogotować i wystudzić, dodać kefir, jajka pokrajane w cząstki, boczek, kiełbasę i chrzan, doprawić do smaku.

1 comment for “Barszcz podhalański

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *