Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz na żurku

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
  • 3 buraki
  • włoszczyzna(bez kapusty)
  • ½ l żuru
  • śmietana
  • 2 kostki rosołowe
  • vegeta
  • maggi
  • pieprz
  • ząbek czosnku

 

Sposób wykonania:
Porcje rosołowa oraz włoszczyznę zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i ugotować wywar.
W między czasie buraki również zalać wodą i ugotować.
Następnie z wywary wyjąć mięso oraz warzywa a wlać żur oraz śmietanę.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas wlać przecedzony wywarz pod gotowania buraków.
Zdjąć od razu z ognia i doprawić do smaku.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *