Barszcz czerwony wigilijny
Barszcz czerwony wigilijny 4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
-
• grzyby suszone
• włoszczyzna (bez kapusty)
• 3 buraki
• ½ l kwas buraczany
• przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, cukier, ocet winny)
Sposób wykonania:
Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły.
W między czasie pokrojone buraki i włoszczyznę również zalać woda i ugotować.
Powstały wywar przecedzić i wymieszać z wywarem grzybowym.
Wlać jeszcze kwas burakowy i całość podgrzać ale już nie gotować.
Na koniec doprawić o smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem winnym.
- Szczegóły
- Kategoria: Barszcz Czewony
- Opublikowano: wtorek, 13, grudzień 2011 09:11
- Renata Wencel
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa