Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bardzo pożywna zupa rybna ze szpinakiem

Składniki:

    • 1 kg rybnych płatów z pangi lub tilapii
    • 2-3 średnie cebule
    • ½  szklanki białego wytrawnego wina
    • ½ kg mrożonego szpinaku
    • 6 łyżek oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • różyczki ugotowanego brokuła

     

    Sposób wykonania:
    Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku, kroimy w 3 centymetrowe paski. W dużym  rondlu  podsmażamy  obrana, pokrojoną w kosteczkę cebulę, na złocisty kolor. Dodajemy paski filetów rybnych i zalewamy wodą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 10-15 minut. Dodajemy rozmrożony szpinak i zagotowujemy około 5 minut. Na końcu dodajemy wino. Podajemy gorącą na talerzu zupę, udekorowaną różyczkami brokuła. Dobrze smakuje z grzankami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *