Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany zapiekane z pomidorami

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 6 pomidorów
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyżka rozmarynu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Bakłażany pokroić na plastry, które usmażyć na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie czosnek rozetrzeć z solą i wysmarować nim naczynie żaroodporne.
    Następnie pomidory pokroić na plastry i układać je na przemian z bakłażanami w naczyniu do zapiekania.
    Posypujemy całość solą, pieprzem, tartą bułką i rozmarynem
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopi i piec około 15 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *