Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan z selerem i kaparami

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bakłażan
  • 4 łodygi selera
  • ½ szkl zielonych oliwek
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka kaparów
  • ¼ szkl przecieru pomidorowego
  • 1 szkl wody
  • ¼ szkl octu winnego
  • łyżka cukru
  • łyżeczka soli
  • chlebek pita

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć bakłażana pokrojonego w kostkę.
Następnie dodać selera pokrojonego w plasterki, posiekane oliwki, cebulę i czosnek.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości, wówczas dodać kapary, przecier pomidorowy, ocet, wodę, cukier oraz sól.
Cały czas mieszając smażyć jeszcze minutę.
Po tym czasie zdjąć z ognia, a gdy lekko przestygnie posmarować chlebki pita.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *