Bakłażan zapiekany z serem i ziołami
Bakłażan zapiekany z serem i ziołami4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Bakłażan oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Każdy plaster posolić i odłożyć na 30 minut na cito aby ociekł wytwarzający się sok. Jajka zmiksować. Osuszone ręcznikiem papierowym plastry bakłażana, przyprawić pieprzem i papryką. Każdy plaster moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na oliwie na rumiano. Obrumienione plastry bakłażana ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać serem i zapiekać w gorącym piekarniku aż ser się rozpuści i lekko zarumieni. Przed podaniem posypać zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Bakłażany
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2011 09:07
- Oliwa Kursa
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak