Babka z marchewką
Babka z marchewką 4.70 out of 5 based on 82 voters.
Składniki:
- 2 szkl. startej marchwi
- 2 szkl. mąki
- 2 szkl. cukru
- 4 jajka
- ½ szkl. oleju
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki proszki do pieczenia
- szczypta soli
- 5 dag rodzynek
- 5 dag orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Jajka oraz cukier dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo, mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli a na sam koniec olej.
Następnie dodać marchewkę, cynamon, rodzynki oraz orzechy.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: piątek, 04, luty 2011 22:58
- Julian Pohl
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak