Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z marchewką

Składniki:

  • 2 szkl. startej marchwi
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • ½ szkl. oleju
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki proszki do pieczenia
  • szczypta soli
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag orzechów włoskich

    Sposób wykonania:

    Jajka oraz cukier dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo, mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli a na sam koniec olej.
    Następnie dodać marchewkę, cynamon, rodzynki oraz orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *