Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczka kawowa

Składniki:

  • łyżeczka zmiażdżonych goździków
  • łyżeczka cynamonu
  • 1 szkl. posiekanych migdałów
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • ½ szkl. cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 3 szkl. wody
  • 3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy
     

Sposób wykonania:

  1. Wodę z dodatkiem korzeni i cukru doprowadzić do wrzenia po czym odstawić pod przykryciem na 5 minut wówczas napar przecedzić i jeszcze raz zagotować po czym zestawić z ognia i dodać kawę, posiekane migały oraz żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy, odstawić do ostygnięcia.
    Następnie deser owinąć folią aluminiowa i wstawić do lodówki do stężenia.
    Przed podaniem polać czekoladą.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *