Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopciki w ananasach

Składniki:

  • 30 dag biszkoptów
  • 3 łyżki żelatyny
  • 4 żółtka
  • ½ szkl. cukru
  • 3 łyżki rumu
  • 2 szkl. bitej śmietany
  • 2 szkl. pokrojonych ananasów
  • listki mięty

Sposób wykonania:

  1. Ananasa przełożyć do pucharków.
    Następnie żółtka razem z cukrem ubić na parze po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo żelatynę wymieszaną z rumem.
    Powstały krem zdjąć z ognia i dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, de litanie połączyć.
    Przelać do pucharków z ananasem.
    Owinąć folią aluminiowa i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć, udekorować biszkoptami i listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *