Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuleczki w czekoladzie z orzechami

Składniki:

  • 2 szkl. pokruszonego ciasta domowego
  • 1 szkl. marmolady owocowej
  • łyżka płynnego miodu
  • ½ szkl. cukru
  • 4 łyżeczki kakao
  • 4 łyżeczki masła
  • 50 g rumu
  • posiekane orzechy

Sposób wykonania:

  1. Do pokruszonego ciasta dodać miód oraz marmoladę, całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować małe kulki, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    W między czasie na rozgrzane masło wsypać cukier, kakao i dodać 4 łyżki wody.
    Całość mieszać aż cukier się rozpuści a całość zgęstnieje, wówczas zdjąć z ognia i dodać rum.
    Dokładnie wymieszać i polać polewą kulki.
    Posypać posiekanymi orzechami i odstawić do zastygnięcia czekolady.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *