Azjatycka przekąska z kurczaka
Azjatycka przekąska z kurczaka4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 25 dkg filetów z kurczaka pokrojonych w grubą kostkę
- 1 białko
- mąka kukurydziana
- olej do głębokiego smażenia
Marynata:
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki przyprawy Pięć smaków
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty i mięso wymieszać w miseczce, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Białko zmiksować. Obsączone z marynaty porcje mięsa moczyć w zmiksowanym białkiem i obtoczyć w mące kukurydzianej. W rondlu rozgrzać olej, smażyć porcjami aż porcje pięknie się zazłocą. Podawać na ciepło lub zimno na półmisku udekorowanym zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 07, marzec 2012 00:48
- Katrzyna Kizior
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany