Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczne ziemniaczki z grilla

Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • 20 dkg wędzonego boczku
    • 1 papryka
    • 1 łyżeczka oleju
    • koperek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę oczyścić, pokroić w pierścienie. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojony w kosteczkę boczek, zrumienić, dodać ziemniaki, smażyć 5 minut mieszając. Tak przygotowane ziemniaki podzielić na porcje, ułożyć na folii, obsypać posiekanym koperkiem, dodać paprykę, folię zawinąć. Piec na dobrze nagrzanym grillu około 20 minut. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *