Aromatyczne marynowane śledzie
Aromatyczne marynowane śledzie4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Marynata:
Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym preferencją smakowym. W międzyczasie obrać marchewkę, pokroić skośnie w plastry, zalać wrzątkiem gotować aż zmięknie ale nadal będzie chrupiąca. Składniki marynaty wymieszać, gotować kilka minut, dodać do smaku cukier i sól, odstawić. Do dobrze ciepłej marynaty dodać obraną i pokrojoną wg uznania cebulę, pozostawić aż zalewa będzie chłodna. Wymoczone śledzie obsączyć z wody, pokroić skośnie w kawałki o szerokości około 3 cm. W szklanym naczyniu układać kawałki śledzi wymieszane z plastrami marchewki, koprem i cebulką. Zalać przygotowaną marynatą, odstawić na kilka godzin.
- Szczegóły
- Kategoria: Śledzie
- Opublikowano: czwartek, 16, grudzień 2010 12:16
- Ewelina Raj
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla