Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aksamitny krem z dyni Karola

Wypróbuj dziś przepis Karola na pyszny, aksamitny krem z dyni Karola. Do jego wykonania potrzebujesz: miąższu z dyni, cebuli, imbiru i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 dynia
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 korzeń imbiru
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Dodać miąższ z dyni pokrojony w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość wymieszać i przesmażyć.
    Wówczas wlać mleczko kokosowe.
    Dodać starty imbir oraz chilii.
    Gotować na małym ogniu do miękkości dyni.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *