Aksamitny dip pomidorowy
Aksamitny dip pomidorowy4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 3 pomidory obrane ze skórki i bez pestek
- średnia cebula
- pół łyżeczki chilli,
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pomidory oraz cebulę pokroić na mniejsze kawałki, dodać do nich chili oraz natkę pietruszki.
Całość zmiksować na gładką pastę, którą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: środa, 20, lipiec 2011 09:06
- Matylda Kaniewska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny