Świeży śledź po bosmańsku

2979
com_content.article
(Oddano 263 głosów z średnią 4.29 z 5)
Świeży śledź po bosmańsku4.29 out of 5 based on 263 voters.


Składniki:


    • 5 świeżych śledzi,
    • łyżeczka soli czosnkowej,
    • sok z 1,5 cytryny,
    • 5 koreczków anchois,
    • 40 g mąki,
    • 4 łyżki startego twardego żółtego sera,
    • jajko,
    • 3 łyżki oleju,
    • 70 g cebuli,
    • 100 g pomidorów,
    • jedna słodka papryka,
    • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie myjemy patroszymy, filetujemy, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą czosnkową. Potem je panierujemy masą (z mąki, roztrzepanego jajka, sera i papryki w proszku). Po czym smażymy je na mocno rozgrzanym oleju. Na każdym usmażonym filecie kładziemy pasek anchois i wstawiamy całość do rozgrzanego piekarnika. Na patelni smażymy cienko pokrojoną cebulę, pomidory obrane ze skórki i pokrojoną w paski paprykę. Wykładamy warzywa na talerz i umieszczamy na nich śledzie.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi