Śledzie w pieczarkach*
Śledzie w pieczarkach*4.45 out of 5 based on 137 voters.
Składniki:
- 1 kg śledzi matjasów
- 1 kg pieczarek
- 5-6 dużych cebuli
- oliwa
- przyprawy
Śledzie namoczyć w wodzie. Odsączyć, pokroić w skośne kawałki. Pieczarki pokroic w drobna kostkę i udusić na oliwie, odparowując całą wodę. cebulę pokroić w drobna kostkę i zeszklic na złoty kolor. Układać warstwami: pieczarki, cebula, śledzie, pieczarki. Na koncu obowiazkowo pieczarki. Całość zalać pozastała z duszenia pieczarek oliwą.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Elżbieta
- Szczegóły
- Kategoria: Zakąski
- Opublikowano: środa, 14, grudzień 2005 14:57
- Super User