Śledź w pomarańczach

24523
com_content.article
(Oddano 128 głosów z średnią 4.65 z 5)
Śledź w pomarańczach 4.65 out of 5 based on 128 voters.


Składniki:


  • 60 dkg solonych filetów śledziowych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 pomarańcza
  • 1 winne jabłko
  • kiszony ogórek
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie odcedzić je i pokroić na duże kawałki.
    Następnie obraną pomarańcze pokroić w kostkę, cebulę posiekać, jabłko zetrzeć na tarce a ogórka pokroić w plasterki.
    Dodać do nich majonez i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Śledzie ułożyć na talerzu i polać je sosem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi