Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek na Wielkanoc Patryka

Wypróbuj przepis na  Wielkanocny żurek Patryka. Aby go przyrządzić potrzebujesz: boczku, kiełbasy, zakwasu, majeranku i śmietany. 
 

Składniki:

  • 200 g wędzonego boczku 
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • 3 kawałki suszonych grzybów
  • 500 g białej kiełbasy 
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1,5 litra wody
  • 500 ml zakwasu na żurek 
  • 1 łyżka suszony majeranku
  • 50ml słodkiej śmietany 30%
  • jajka do podania
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do garnka dodając jeszcze cebulę, grzyby oraz kiełbasę.
    Następnie dodać jeszcze pokrojony boczek, ziele angielskie oraz liść laurowy.
    Zalać całość wodą i gotować około pół godziny.
    Po tym czasie wyciągnąć  z zupy kiełbasę, boczek oraz warzywa.
    Do wywaru dodać zakwas oraz majeranek.
    Gotować jeszcze przez 10 minut.
    Następnie dodać pokrojoną kiełbasę i boczek.
    Zaprawić zupę śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie ugotować jajka na twardo i dodać je do zupy tuż przed podaniem.
    Na koniec udekorować koperkiem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *