Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z ziemniaków, porów i pomidorów

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 500 g pomidorów
  • 3 pory
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g drobnego makaronu
  • 100 g zielonego groszku
  • 2 łyżki śmietany
  • olej
     


Sposób wykonania;
Ziemniaki i pomidory obrać po czym pokroić w kostkę, zalać je wodą i gotować na małym ogniu.
W między czasie posiekany czosnek i por podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać do zupy.
Gotować około 10 minut i dodać jeszcze groszek oraz makaron.
Trzymać na ogniu kolejne 10 minut i na koniec zagęścić zupę śmietaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *