Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z porem i złotym boczkiem

Składniki:

  • cebula
  • 50 g boczku
  • 200 g czerstwego pszennego chleba
  • por
  • 1 l bulionu
  • ¼ łyzeczki majeranku
  • szczypta gasłki muszkatołowej
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany


Sposób wykonania:
Pory pokroić w krążki i gotować w bulionie.
Doprawić do smku gałką muszkatołową oraz majerankiem.
W między czasie chleb zarumienić w rozgzranym pierkaniku.
Boczek i cebulkę pokroić i zaruminić na rozgrzanej patelni.
Grzanki z chleba pokroić w kosteczkę, ułożyć na nich boczek z cebulką i zalaćc ałość bulionem.
Dodać łyżkę śmietany.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *