Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kury po węgiersku

Składniki:

  • kura
  • 20 dag marchewki
  • 15 dag pietruszki
  • 7 dag selera
  • 7 dag pieczarek
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 10 dag groszku z puszki
  • 8 dag cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 dag koncentratu pomidorowego
  • 3 dag masła
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziele angielskie
  • 5 ziaren pieprzu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kurę podzielić na mniejsze części, które zalać osoloną wodą, dodać jeszcze przyprawy i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
    W miedzy czasie warzywa obrać i pokroić w paseczki, paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki a czosnek rozgnieść i całość dodać do zupy razem z odsączonym groszkiem.
    Następnie masło oraz koncentrat pomidorowy przesmażyć , wówczas rozprowadzić do wywarem i przelać do zupy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *