Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kolorowej papryki

Składniki:

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 4 kolorowe papryki
  • 2-3 cebule
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 szklanki ryżu
  • 3-4 łyżki oleju
  • ostra papryka w proszku
  • sól do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku na rosole ugotować ryż do miękkości. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać w kostkę i na maśle zeszklić na złocisty kolor, dodać paprykę i dusić na małym ogniu, aż będzie miękka. Jarzynki dodać do rosołu, przyprawić śmietaną, podgrzać, ale nie gotować. Doprawić do smaku . Wyłożyć na talerze i na wierzch posypać dużą ilością posiekanej natki pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *