Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z grysikiem i świeżymi ziołami Iwony

Składniki:

  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 dkg masła
  • 1,5 dkg grysiku pszennego
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • 1 mała marchewka
  • 1 mały por/ biała część /
  • 1 łyżka posiekanych świeżych ziół
  • majeranek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Stopić masło, podsmażyć drobno pokrojoną marchewkę, seler, por i cebulkę. Posypać grysikiem i zasmażyć na złocisty kolor, zalać bulionem i gotować  warzywa do miękkości. Na koniec przyprawić do smaku odrobiną majeranku, solą i pieprzem i podawać posypane ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *