Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa zupa ryżowa z warzywami Iwony

Składniki:

  • ½ szklanki ryżu
  • 2 cebulki
  • 15 dkg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 12 dkg mrożonego groszku
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki tartej bułki
  • ½  szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ryż gotować około 15 minut. Marchewkę i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać, paprykę pokroi w kostkę, wlać bulion, włożyć cebulę, marchewkę i paprykę gotować 5 minut. Dodać pieczarki, kukurydzę i groszek, gotować następne 5 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posiekać czosnek. Tartą bułkę podsmażyć na oleju na złocisty kolor, dodać natkę pietruszki i czosnek, przesmażyć. Dodać ryż, wymieszać. Zupę wlać do talerzy, dodać porcję ryżu z tartą bułką i natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *