Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni z jogurtem

Składniki:

    • 2 łyżki oliwy
    • 1 czerwona papryka
    • 2 łyżki posiekanej cebuli
    • filiżanka ryżu
    • 75 dag dyni pokrojonej w kostkę
    • 1 ½ l wody
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    • filiżanka jogurtu

     

    Sposób wykonania:
    Cebule oraz paprykę pokroić w paseczki po czym zarumienić na rozgrzanej oliwie, wówczas wrzucić ryż.
    Całość wymieszać i pozostawić na ogniu.
    Gdy ryż zrobi się żółty wówczas dodać dynię, podlać wodą i pozostawić na ogniu jeszcze przez 20 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz papryką w proszku.
    Przed samym podaniem podprawić jeszcze jogurtem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *