Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szczawiowa ze szpinakiem

 

Składniki:

 

  • pęczek szpinaku
  • pęczek szczawiu
  • łyżka masła
  • 2 kostki rosołowe
  • łyżką mąki
  • ½ szkl słodkiej śmietany
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Sposób wykonania:
Szczaw i szpinak dokładnie umyć pod bieżąca wodą po czym wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
Następnie zalać całość wodą, wrzucić kostki rosołowe i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z wodą.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec zaprawić całość śmietaną i doprowadzić do wrzenia.
Przed podaniem wrzucić połówki ugotowanych jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *