Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa śmieciowa

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 6 pieczarek
  • 2 cebule
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • 15 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • 5 kiszonych ogórków
  • ½ szklanki śmietany18%
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki umyć , cebulę obrać razem z pieczarkami i kiełbasą pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić i poszatkować.  Ogórki obrać i pokroić w paski. Boczek pokroić, wytopić na małym ogniu, dodać pieczarki, cebulę, kapustę i kiełbasę. Zalać gorącym bulionem i gotować około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać ogórki i koncentrat pomidorowy. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką zielonej pietruszki.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *