Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ryżowa z mięsem kurczaka

Składniki:

  • ½ kurczaka
  • 2 szklanki ryżu
  • 6 szklanek wody
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte mięso zalać w rondlu zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli około 1 godziny. Mięso wyjąć, usunąć kości. Mięso pokroić na kawałki. Obraną marchew i cebulę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać marchew i cebulę, smażyć kilka minut mieszając, nie rumienić. Zawartość patelni przełożyć do rondla z bulionem z kurczaka, dodać ryż, gotować aż zmięknie. Pod koniec gotowania dodać mięso z kurczaka. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *