Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion drobiowy z cukinią i mięsem kurczaka

Składniki:

  • 25 dkg gotowanych piersi z kurczaka
  • 5 szklanek bulionu drobiowego
  • 1 młoda cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 1 mały seler
  • 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cukinie, marchew, cebulę i selera obrać, pokroić w plastry. Fasolkę obrać, pokroić na kawałki długości około 5 cm. Filet z kurczaka pokroić w plastry. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion drobiowy, dodać warzywa, gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać plastry mięsa. Podawać posypane zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *