Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z karpia z papryką

Składniki:

  • 1 karp
  • 4 cebule
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 1 suszona papryka czereśniowa
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka słodkie papryki w proszku
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Kości i głowę karpia zalać 6 szklankami wody.
Dodać pokrojoną cebulę, pomidory oraz papryki.
Trzymać na małym ogniu około 2 godzin.
Po tym czasie wywar przecedzić przecierając cebulę, wówczas do wywaru dodać pokrojoną rybę.
Doprawić do smaku solą oraz papryką i gotować około 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *