Składniki:
- 450 g filetów z dorsza lub innej ryby
- 200 g fasoli z puszki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 marchewka
- kilka gałązek natki
- 2 łyżki oleju
- 2 listki laurowe
- sól
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Marchewkę i seler oczyścić, opłukać, pokroić. Natkę umyć, też pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, marchewkę, seler, natkę i listki laurowe. Smażyć, mieszając, przez 5 min. Rybę pokroić w kostkę, dodać do warzyw, podsmażyć. Dołożyć fasolę z zalewą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, wlać trochę przegotowanej wody. Posolić do smaku, gotować 20 min.
Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus