Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna dla zaawansowanych

Składniki:

1,5 l wody, około 1 kg różnych niedużych ryb lub tylko głów (może być leszcz, okoń, karaś, lin, szczupak, jazgarz. Sandacz raczej nie), mlecze i wątróbki z ryby, 2 jajka, łyżka masła, łyżka tartej bułki, przyprawy (sól, liść laurowy, parę ziaren ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego, gałka muszkatołowa), duży pęczek włoszczyzny bez kapusty, zielona pietruszka, przyprawa do zup,2 średnie cebule.

Sposób przyrządzenia: Ugotować na małym ogniu wywar z warzyw i przypraw. Cebulę podpiec i też gotować w wywarze. Ryby oskrobać, wypatroszyć i włożyć do gotującego się wywaru na nie więcej niż 25 min. Gotować na małym ogniu, nie mieszać. Po ugotowaniu wyjąć ryby i podroby a wywar ostrożnie przecedzić przez gęstą gazę. Zupę zagęścić jasnozłotą zasmażką zrobioną na maśle. Doprawić solą, mielonym pieprzem i utartą 1/2 gałki muszkatołowej. Zrobić kluseczki: Surowe mlecze i wątróbki z ryb drobno posiekać, przygotować podsmażoną cebulę (uprzednio utartą na tarce ziemniaczanej), 2 żółtka oddzielić od białek i dokładnie utrzeć z masłem. Posiekane podroby, cebulę i utarte żółtka dobrze wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek pozostałych po oddzieleniu żółtek, delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać ok. 2 łyżeczki bułki tartej, osolić. Z uzyskanej masy kłaść kluseczki na gotującą się wodę. Po wypłynięciu wybierać łyżką cedzakową na talerze i zalewać gorącą zupą. Posypać siekaną zieloną pietruszką. Osobno podać przyprawę do zup.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *