Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki rybne po żydowsku

DANIE DLA PRAWDZIWYCH SMAKOSZY!

Składniki:

2 l wody, 3 kg ryby (najlepiej trzech różnych gatunków ryb słodkowodnych, np. karp, szczupak, leszcz), 6 średnich cebul, 4 łyżeczki soli, 1 pełna łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru, łyżka tartej bułki, 3 jaja, 3 marchewki w plasterkach, 3/4 szklanki lodowatej wody (przegotowana woda zamrożona i odmrożona przed dodaniem do ryby).

Sposób przyrządzenia: Ryby oskrobać, wypatroszyć, odfiletować. Z głów usunąć oczy i skrzela, z filetów zdjąć skórę, wszystko wypłukać. Ugotować wywar z 2 l wody, skór, kręgosłupa, 4 pokrajanych cebul, 2 łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki pieprzu. Przygotować w misce masę mięsną: filety i pozostałą cebulę zemleć przez maszynkę, wbić 3 jaja, wlać lodowatą wodę, dodać cukier, tartą bułkę, pozostałe przyprawy i ubijać aż masa będzie puszysta i jednolita. Mokrymi rękami formować kulki. Do gorącego wywaru wlać kilka łyżek zimnej wody i ostrożnie wkładać kuli rybne. Dodać także marchewkę, częściowo przykryć i gotować na bardzo małym ogniu 1 1/2 godz. (na pół godziny przed końcem gotowania zdjąć pokrywkę). Kulki przestudzić w wywarze i przełożyć do głębokiego półmiska, a następnie zalać przestudzonym wywarem, udekorować plasterkami ugotowanej marchewki. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z chrzanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *